Невяна Митева: Имаме спор с Радев защо няма жени в изтребителната авиация

https://www.24chasa.bg/novini/article/10270519 www.24chasa.bg
Невяна Митева. Скриншот от видео на Би Ти Ви

. Трябва да съградим мостове там, където вече са рухнали, каза кандидатката за вицепрезидент до проф. Герджиков

. Тя се е видяла за пръв път вчера с Бойко Борисов

. Най-важното за моето решение бе подкрепата на семейството

"Аз съм обикновена българка, научена съм на труд, не се занимавам с политика, работя, земна съм, активна съм, обичам спорта, последователна съм и най-вече съм отговорна“, каза Невяна Митева, кандидатът за вицепрезидент до проф. Анастас Герджиков.

Горда майка съм на три деца, една дъщеря и двама сина, които сме отгледали тук, в България, които ме подкрепят. Най-важното за моето решение бе подкрепата на семейството.

Тя е ходила на обучение в САЩ по програмите свързани с членството ни в НАТО. Едно от предизвикателствата в кариерата ѝ е било да влезе във Военната академия „Г. С. Раковски“, защото дотогава жени не са били приемани. „Не ми предоставяха възможност да стигна до изпитите. На третата година ме допуснаха да се явя, бях приета с отлични оценки“, каза Невяна Митева.

Обещала съм, че ще имаме жени във всяко професионално направление на армията. Тук е нашия лек спор с Румен Радев, защото още нямаме жени в изтребителната авиация, каза Невяна Митева. 

Тя е поканена е лично от проф. Анастас Герджиков да се кандидатира с него. С него се познават от повече от пет години, когато са запознавали обществеността с въпросите по международните теми за жените, мира и сигурността - пакетите резолюции на Съвета за сигурност на ООН. За мен той е достоен българин, каза тя.

С президента Румен Радев се познава, но не са работили пряко заедно.

„Не се възприемаме като "двойката кандидати на ГЕРБ", и двамата с проф. Герджиков сме надпартийни. Готови сме да водим разговори с всички партии, които ни подкрепят. Ако ни подкрепят и други, това е добре дошло“, заяви Невяна Митева. "Когато има кауза за България, бих приела подкрепата на всички".

С Радомир Чолаков се познаваме лично много преди той да стане депутат от ГЕРБ, каза Митева и добави, че той не е член на ГЕРБ.

С лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Невяна Митева се е видяла за пръв път вчера, когато бе гост на конференция на женската организация на партията.

Ако бъдем избрани, ще внесем спокойствие. Ние трябва да съградим мостове там, където вече са рухнали, каза Невяна Митева.