Делян Пеевски водач на ДПС във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/10270663 www.24chasa.bg
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ

Делян Пеевски бе регистриран днес като водач на листата на ДПС във Велико Търново за изборите на 14 ноември. Втори е Йордан Цонев.

Двамата не дойдоха в РИК, но областният председател Гюнай Далоолу обеща, че Пеевски ще бъде на терен по време на кампанията, за да се запознае с проблемите на хората. Номинацията му пък дошла от областния съвет на партията.

Гюнай Далоолу
Гюнай Далоолу

"Това за нас е голяма чест. От Велико Търново – историческата и духовна столица на България, г-н Делян Пеевски ни дава ясен знак, че се връща в политиката. Той още преди няколко дни каза: "Много имам да говоря, имам какво да кажа". Но той има и много какво да дава на България и на региона ни", каза Далоолу. 

Той припомни, че в началото на пандемията Пеевски е направил много дарения на болниците в областта,. "не сме парадирали, нищо не сме казвали, но това показва, че г-н Пеевски е човек с голямо сърце, Това е Дилян, не човек, какъвто нашите опоненти го обрисуват", продължи областният председател и заяви, че ДПС винаги стои зад него. 

Потвърди се и новината на "24 часа", че Пеевски ще води още една листа в страната, но не казаха в коя област. 

Целта  с двете знакови фигури на ДПС начело партията да си върне мандата, който загуби на последните избори. Според Далоолу причината са репресиите от полицейския апарат на Бойко Рашков.