Арестуваха столичанка и южноафриканец след екшън на наказателен паркинг

https://www.24chasa.bg/novini/article/10272803 www.24chasa.bg

Гражданин на ЮАР и столичанка са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане и възпрепятстване служители на реда да извършат задължанията си по служба, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Велико Търново.

Случката се е разиграла на наказателен паркинг в областния град, където 35-годишната жена от София и приятелят й, постоянно пребиваващ у нас и живущ в с. Петко Каравелово, влезли в разпра със служители на паркинга заради вдигнат от паяка автомобил. Било потърсено съдействие от частни охранители, които обаче не успели да се справят с афектираните граждани и потърсили съдействие от полицията.

Пристигналият на мястото полицейски екип поискал документите им за самоличност. Жената не изпълнила полицейското разпореждане и осуетила провеката. Приятелят й също крещял и ръкомахал, не спазвал необходимата дистанция, което наложило задържането му, уточняват от полицията. В това време жената се опитала да избяга от служителите на реда и също била закопчана, като при задържането е оказала съпротива и нанесла удари на униформения.

Двамата са в ареста за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.