Нов удар на видинската полиция срещу наркопрестъпността

https://www.24chasa.bg/novini/article/10272919 www.24chasa.bg
Снимки: ОД на МВР-Видин

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с отглеждането и разпространението на канабис,

в землището на видинското с.Лагошевци служителите на реда установили двама видинчани – на 38 и 39 години. При извършеното претърсване в лек автомобил „Шкода Фелиция“, с който мъжете се придвижвали, намерили четири чанти със зелена листна маса и съцветия.

Тревата, с общо тегло 39.400 кг, реагирала на канабис при полевия наркотест. В района, в близост до реката, криминалисти установили конопени насаждения - 75 стръка, с височина от 250 до 320 см. Растенията били видимо грижливо отглеждани (окопани в основата и привързани към опорни колчета).

Нов удар на видинската полиция срещу наркопрестъпността

При полевия наркотест растителната маса индикирала на канабис. Двамата видинчани били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван в прокуратурата. Разследването продължава в рамките на образуваното по описа на РУ на Белоградчик досъдебно производство.

През последните седмици във Видинска област (Протопопинци, Делейна и Шишенци), служителите на реда установиха и иззеха над 200 канабисови растения с различна височина. Продължават активните действия на видинската полиция по линия на наркотиците.