Китайски стартъп сред победителите в конкурс за иновации на Г-20

https://www.24chasa.bg/novini/article/10273325 www.24chasa.bg

Китайският стартъп Sansure Biotech спечели в неделя награда за иновации в здравеопазването в рамките на конкурса G20 Innovation League, в който се включиха 100 компании от 20 държави.
Конкурсът се преведе виртуално и присъствено през уикенда в южния италиански град Соренто. В рамките му 5 групи с 20 стартъп компании предложиха иновативни продукти и решения в пет различни конкурсни сесии. Всяка от тях е свързана с едно от петте най-големи предизвикателства пред човечеството: чистите технологии, изкуствения интелект, Интернет на нещата, интелигентните градове и здравеопазването.
В речта си на откриването италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо подчерта значението на международното сътрудничество в справянето с настоящите глобални предизвикателства и преосмисляне на бъдещето по иновативен начин.
Конкурсът има общо 10 победители, по 2 във всяка категория, за които гласуват номинирани от Г-20 представители и инвеститори.
Китайската компания Sansure Biotech е стартъп, специализиращ в сферата на реагентите и модерни тестови инструменти, широко използвани в битката с пандемията от COVID-19 по света.
Следващият конкурс ще се проведе в Индонезия през 2022 г.