Семинар за културата и туризма между Китай и ЦИЕ се проведе в Шънян

https://www.24chasa.bg/novini/article/10273402 www.24chasa.bg

Вчера в град Шънян се проведе семинар за сътрудничеството в културата и туризма между Китай (провинция Ляонин) и страните от Централна и Източна Европа, в който участваха европейски посланици и дипломати.

Представителят от Министерството на външните работи за сътрудничеството между Китай и ЦИЕ, Хуо Юджън заяви, че Китай ще продължава да задълбочава сътрудничеството с всичките страни на ЦИЕ и ще споделя новите възможности на зеленото развитие. Сътрудническият механизъм и срещата на върха за туристическото сътрудничество между Китай и ЦИЕ ще се превърнат в многостранна платформа за отваряне, толерантност, споделяне и взаимни изгоди, за да насърчава новите единодушия и възможности на сътрудничеството между Китай и ЦИЕ.

Участващите европейски дипломати заявиха, че провинция Ляонин и страните от ЦИЕ имат богати ресурси в туризма и културата, което означава широко пространство за сътрудничество в тези сфери. Те се надяват семинара да насърчи обмена и сътрудничеството в културните индустрии на Китай и ЦИЕ, за да се реализират взаимни изгоди.