Прокуратурата във Варна потвърди: Загиналите деца не са били братче и сестриче

https://www.24chasa.bg/novini/article/10273950 www.24chasa.bg

Децата, загинали в събота вечерта при пожар във варненския квартал "Владиславово" не са били братче и сестриче. Мъжът и жената ,обитавали опожарения апартамент не са имали общи деца, съобщи за "24 часа" окръжния прокурор на Варна, Красимир Конов.

22 - годишната Мартина е била майка на момченцето на една годинка, чийто баща е друг мъж. 37 - годишният Емил пък е баща и е отглеждал сам на четиригодишното момиченце, което също е загинало при пожара. Двамата са употребявали редовно наркотици, потвърдиха от прокуратурата. Емил и Мартина все още са в следствения арест по обвинение за умишлен палеж, завършил със смърт.

Вероятно утре във Варна ще бъде повдигнато официално обвинението срещу тях съобщиха от прокуратурата. Все още не са готови резултатите от аутопсията на трупа на голямото дете.

По неофоциална информация Мартина е бивша проститутка, и двамата са били пристрастени към наркотиците. Според думи на брата на Емил, разпространени в социалните мрежи двамата често оставяли децата сами, друсали се, но категорично не вярва да са убили умишлено децата си.