Пожарникари вадят жена с огромен тумор, тежаща 250 кг, през прозореца от дома й

https://www.24chasa.bg/novini/article/10278584 www.24chasa.bg

Пожарникари от Горна Оряховица помогнаха 250-килограмова жена да бъде изнесена от дома си и да стигне до медицинска помощ. Необичайната спецоперация е от неделя следобед, когато е подаден сигнал на телефон 112 за жена със свръхтегло, която има нужда от лекарска помощ в Долна Оряховица.

41-годишната пациентка била в крайна фаза на затлъстяване и с огромен тумор в корема и още куп здравословни проблеми. На място се отзовал дежурен екип на спешния център в Горна Оряховица, но парамедикът и фелдшерът не могли сами да се справят с пренасянето, затова потърсили съдействие от пожарната. На адреса дошли трима огнеборци, които заедно с медиците извадили огромната жена на носилка през прозореца на къщата. Пренасянето им отнело повече от час, разказват очевидци.

Здравните работници предупредили за 250-килограмовата пациентка в Спешно отделение на областната болница. Когато линейката пристигнала, на входа чакали още два екипа на местната пожарна, които оказали съдействие за вкарването й в здравното заведение.

След извършените прегледи и изследвания 41-годишната жена е върната обратно вкъщи и ще се търси вариант за специализирано хирургично лечение в Плевен.

Това далеч не е първият случай, при който огнеборците помагат на медиците. Преди две седмици те съдействаха 180-килограмов мъж с коронавирус да бъде свален от апартамента му на висок етаж до линейката и транспортиран до областната болница.Там бе приет директно в реанимация, но за съжаление е починал. Бил неваксиниран и с куп придружаващи заболявания, казаха от болницата.