Георги Марков: Каня хубавата Мая и БНТ на 23 октомври в Будапеща (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10280791 www.24chasa.bg
Георги Марков СНИМКА: АРХИВ

Приятели,

Казаха ми от България да гледам Мая по БНТ, че говорила Клара Добрев - съпругата на Ференц Дюрчани, дето беше лъгал като премиер народа си сутрин, обед и вечер. Дядо й е Антал Апро - един от най-близките на Янош Кадар, нарекъл въстаниците от 1956 г. фашисти. Няма лошо.

Поводът бил, че тя е фаворит във вътрешните избори на опозицията в Унгария срещу Виктор Орбан на изборите през април догодина.
От думите й излиза, че унгарците са много зле, ама много зле. И възниква въпросът: толкова ли са тъпи, та избират Орбан три пъти подред и все с по две трети.

Понеже, според Конституцията, плурализъм трябва да има, не е лошо да чуем унгарците какво мислят. На 23 октомври се навършват 65 г. от народното въстание срещу съветските танкове и комунизма от 1956 г.

Граждански форум за единство организира шествие в защита на политиката на Орбан, на което ще присъстват 1,5 млн. унгарци. Така че, милата Мая ще може да има голям избор да пита как живеят и какво мислят за Клара Добрев унгарците. Каня и моя приятел Емо Кошлуков, който е политически затворник, тамън след като си свършим работата, ще хапнем и пийнем.

Пътят София - Будапеща с кола е вече само 8 часа.

Това написа на 10 октомври във фейсбук Георги Марков.