Постоянен арест за стопанин на лаборатория и оранжерия за канабис в Крайници

https://www.24chasa.bg/novini/article/10282088 www.24chasa.bg

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на В. Т. от дупнишкото село Крайници. Той е привлечен като обвиняем за две престъпления – за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /, за засяване и отглеждане на марихуана.
В искането на Окръжна прокуратура, за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, се посочва, че на 11 октомври, в къща, селскостопански постройки и дворно място в село Крайници, обитавани от В. Т. са открити и иззети суха и полусуха листна маса, реагираща на канабис при полеви наркотест, в количество – 35, 700 кг, везна и приспособления за сушене на наркотика. Открити са и 191 растения коноп, отглеждани от обвиняемия в имота. Иззети са още боен пистолет, ловна пушка и патрони, за което деяние на същия предстои да се повдигне обвинение, посочват още от прокуратурата.
Окръжен съд – Кюстендил счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, в достатъчна степен може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираните деяния, за които са му повдигнати обвинения. Касае се за тежки умишлени престъпления, с висока степен на обществена опасност. Съдът счете, че е налице и реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.
Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок.