Ток уби 16-годишен на сметище край Кърджали (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10282633 www.24chasa.bg
На това място ток е поразил 16-годишния младеж, събиращ арматура от нерегламентираното сметище край Кърджали.
На това място ток е поразил 16-годишния младеж, събиращ арматура от нерегламентираното сметище край Кърджали.

Ток уби 16-годишен младеж на нерегламентирано сметище за строителни отпадъци край Кърджали. Инцидентът е станал по обяд в сряда. Е.Г. и негов познат на 25 години събирали арматура от изхвърлените парчета плоча и трегери. Двамата успели да измъкнат дълъг къс желязо, който обаче се опрял до преминаващия наблизо електрически проводник. Токът поразил младежът. Неговия познат се обадил на спешния телефон 112 за помощ. На място пристигнала линейка, която откарала пострадалия в болница. Медици реанимирали повече от половин час младежа, но въпреки това той починал.

Извършен е оглед на местопроизшествието, предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза, разпити на свидетели, съобщиха от прокуратурата. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Кърджали.

Нерегламентираното сметище е оформено през последната седмица и се намира точно след табелата за изхода на Кърджали по посока за село Рани лист. Жители на близкия квартал "Байкал" твърдят, че строителните отпадъци се изхвърлят с камиони, включително и през светлата част на денонощието.