От "Пътища" ще търсят и правна помощ за защита на водачите от протеста

https://www.24chasa.bg/novini/article/10284641 www.24chasa.bg
МВР ще наказва участници в протестите, блокирали София.

Заради предприетите мерки от страна на Министерството на вътрешните работи /МВР/ по отношение на водачите на строителна техника, участвали в протестите от 11 и 12 октомври, Българската браншова камара "Пътища" ще предприеме всички необходими действия, включително правна помощ за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания. Това съобщиха от Камарата.

Вчера от МВР информираха, че ще бъдат издадени наказателни постановления на част от протестиращите в София шофьори на камиони и допълниха, че хората вече са призовани в различни полицейския управления.

На 11 и 12 октомври работниците от пътностроителните фирми излязоха на национални протести пред Министерския съвет. В тях се включи и тежката механизация.

От полицията предупредиха преди протеста, че той противоречи на разпоредбата за организация на движението в София. Документът забранява влизането на камиони и строителни машини през деня в центъра на София.

По време на протеста полицаите са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което ще бъдат съставени наказателни постановления.

Някои от призованите шофьори са били питани и за разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния бранш, посочиха вчера от МВР.