В Гуанджоу се проведе международен симпозиум за борба с тероризма, екстремизма и защита на човешките права

https://www.24chasa.bg/novini/article/10284836 www.24chasa.bg

На 13 октомври в Гуанджоу се проведе 4-ият международен симпозиум за борба с тероризма, екстремизма и защитата на човешките права. Участниците в него призоваха за отказ от пристрастията и двойните стандарти и за засилване сътрудничеството в борбата с тероризма и общо справяне с предизвикателствата.

Заместник-началникът Отдела за публичност на ЦК на ККП Дзян Дзиенгуо заяви в изказването си, че през последните 20 години противопоставянето на тероризма се е превърнало в консенсус сред международната общност. В момента тероризмът и екстремизмът продължават да предизвикват хаос в някои райони на света и все още има дълъг път за справяне с него. „Трябва да се откажем от двойните критерии в борбата с тероризма и не бива да се наместваме във вътрешни работи на други страни, използвайки я като повод“, каза той.

Китайски и чуждестранни експерти посочиха, че няколко страни, изхождайки от идеологически предразсъдъци и лични интереси в краткосрочен план, се борят с тероризма тенденциозно. Също така западни медии отразяват изкривено въпроса за човешките права и дори разпространяват фалшива информация, вследствие на което в международната общност няма оформена единна сила за борба с тероризма и екстремизма.