130-ият Кантонски панаир ще се проведе от 15 до 19 октомври

https://www.24chasa.bg/novini/article/10284885 www.24chasa.bg

130-ият китайски панаир за внос и износ (Кантонски панаир) ще се проведе от 15 до 19 октомври в град Гуанджоу. Основната му тема ще бъде двуцикличния модел за развитие на китайската икономика. Участието в него ще бъде онлайн и присъствено.

От това издание се възстановява присъствието на място на участници, което бе прекратено заради пандемията от COVID-19, като Кантонският панаир е първото мащабно китайско събитие, което предприема тази стъпка.

Заместник-директорът на панаира Чу Шъдзя заяви, че провеждането му има важното значение да демонстрира решимостта на Китай да продължи с отварянето си към света, за защитава и поддържа свободата на търговия, да засилва глобалното сътрудничество в борбата срещу пандемията и насърчава възстановяване на световната икономика.

В присъсваната част на панаира участват 92 чуждестранни компании от 15 страни, а онлайн ще бъдат представени 2,78 милиони продукта. В рамките на панаира е организирана изложба, показваща развитието на селските райони в Китай, особено ролята на местните икономически и търговски инициативи за премахване на бедността. Ще има също така международен търговски форум.