Представиха новото лице на Hilton Sofia

https://www.24chasa.bg/novini/article/10285282 www.24chasa.bg

Концепцията за реновация е в посока „зелена архитектура“

Грандиозният проект за реновация на петзвездния столичен хотел Hilton беше представен на тазгодишното издание на водещия специализиран форум в сферата на архитектурата, строителството и сградните технологии в България Building Innovation Forum.

Концепцията за трансформация на емблематичната сграда у нас, която е собственост на водещата инвестиционна компания „Галакси Инвестмънт Груп”, беше представена от архитектурно бюро „Иво Петров – Архитекти” пред елитни фирми и организации, ангажирани с ключовите за пазара проекти. В нея са заложени различни елементи от съвременната „зелена архитектура“. Проектът включва пълно обновяване, допълване и редизайн на съществуващия обем на сградата. Той акцентира на богатото интериорно и екстериорно озеленяване, разширяване на парковата среда пред и зад хотела.

„Усетихме силната необходимост от контакт и взаимовръзка между съществуващата сграда и парка“, каза по време на конференцията арх. Невена Данева от „Иво Петров – Архитекти”.  Най-важната задача пред хората, отговорни за проекта, е била да се позволят на зеленината да стане част от хотела, като същевременно го запазят такъв, какъвто е. „Помогнахме на сградата да се свърже с парка и да заживее в синхрон с него“, обясни арх. Данева.

Чрез добавяне на обеми и прецизно анализиране на формите е подчертана и трансформирана цялостната визия на Hilton Sofia.

След приключването на реновацията хотелът ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи, най-висок клас президентски апартамент, модерни обществени пространства, специална клубна зона, по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, елегантен ресторант, напълно обновено фоайе. Козирката комбинира уникална зелена стена и остъкляване, което едновременно осигурява комфорт на посетителите и изцяло променя гледката от главното фоайе на сградата.

Проектът предвижда да реализира и първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.