Бойко Рашков: Не само Пеевски трябва да бъде извикан в ДАНС

https://www.24chasa.bg/novini/article/10286456 www.24chasa.bg
Бойко Рашков бе на храмов празник в с. Скребатно, а след това се срещна със състава на ОДМВР-Благоевград.

"За тези магистрали, които шумно се хвалеше, че строи, най-вероятно ще трябва да отговаря в недалечно бъдеще. Има сведения, че неслучайно авансово са превеждани милиарди левове на определени фирми, които да строят „Хемус” и от които предварително са отчислявани доста сериозен процент суми." Така вътрешният министър Бойко Рашков коментира пред журналисти изказванията от последните дни на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде Нова тв.

Рашков днес бе на храмов празник в с. Скребатно, а след това се срещна със състава на ОДМВР-Благоевград.

Рашко прогнозира, че "тези избори ще бъдат доста съдбовни за този човек". По отношение купуването на гласове той допълни, че с всеки нов избор "трябва да доказваме, че изкореняваме това уродливо явление".  Наказателният кодекс и Законът за МВР много ясно разписвали какво трябва да се прави.

Той съобщи още, че преди седмица е задържано лице в Кърджалийско, което е заплашвало друг гражданин, че ако не гласува за ДПС, няма да получи дърва за огрев през този отоплителен сезон. „След това на място се появил кметът, който започнал да изисква лицето да бъде освободено. Може би някои наши политици така разбират демократичните права”, коментира Бойко Рашков.

Вътрешният министър коментира и разпита на Делян Пеевски в ДАНС. „Не само Делян Пеевски е трябвало да бъде извикан в ДАНС и да бъде питан има ли имуществени сметки извън страната. Това не трябва да остане тайна за българското общество. Българските служби не разсъждават по този начин. Всеки един, който има такава сметка, е добре да даде сведения в тази връзка”, каза Рашков.