ЧЕЗ нямало да изключва планирано половин София утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/10287021 www.24chasa.bg
Подстанция на ЧЕЗ в София. СНИМКА: "24 ЧАСА"

Можете да проверите дали ще ви спират тока с клиентския си номер на сайта на компанията

"ЧЕЗ Разпределение" не планира изключване на електрозахранването в големи части на София на 15 октомври. Това съобщиха от компанията след като в медии се появиха публикации с такива заглавия.  Те се основават на графика за компанията за планирани прекъсвания в Западна България, но в него са изброени само кварталите, в които ще има спиране на тока, понякога дори да е само в една сграда. 

От компанията обясняват, че обявената на сайта на дружеството информация в секция „Графици“ не се отнася за целите райони и населени места, а само за малки части от тях. Това е информация, която дружеството редовно оповестява по този начин.

От ЧЕЗ казаха, че не искат да съобщават номерата на сградите, в които ще прекъсват захранването. Който иска може с клиентския си номер да провери дали ще му спират планово тока. 

За информация дали конкретен адрес попада в обсега на планираните прекъсвания и продължителността им, както и дали в момента има активно прекъсване, трябва да се въведе клиентски номер на адрес: https://www.cez-rp.bg/bg/prekusvaniya.