Поне 46 загинали при пожар в Тайван

https://www.24chasa.bg/novini/article/10288230 www.24chasa.bg

Най-малко 46 души са загинали, а десетки бяха ранени след голям пожар в жилищна сграда в Тайван. Пожарът е започнал в 13-етажната търговска и жилищна сграда в 2:54 ч. сутринта местно време в квартал Янченг в град Каосюн, съобщи официалната Тайванска централна информационна агенция (CNA).

Спасителните операции все още продължават, като на място са изпратени над 377 спасителни работници, заяви говорител на пожарната служба в град Каосюн. Най-малко 41 души са пострадали, каза той.

Първоначално властите съобщиха, че броят на загиналите е седем, но началникът на пожарната в града Ли Чинг-хсиу предупреди, че се очакват още жертви, тъй като някои хора все още може да не са открити в жилищната част на сградата, между седмия и единадесетия етаж.

Общо 139 противопожарни автомобила и линейки са били изпратени на мястото на инцидента и са потушили огъня до 7:17 часа сутринта, съобщи CNA. Към обяд са спасени най-малко 62 души на възраст между 8 и 83 години.

Повече от 100 жители, много от които възрастни хора с физически увреждания, живеят в сградата.Причините за пожара все още не са известни. Местната полиция преглежда записи от камери за видеонаблюдение и казва, че не може да изключи човешкия фактор.

Президентът на Тайван Цай Инг-уен изрази „най-дълбоките си съболезнования“ на семействата на жертвите в публикация във Facebook.