Ли Къцян: Китай е готов да споделя със света възможностите, които създава развитието му

https://www.24chasa.bg/novini/article/10289154 www.24chasa.bg

На 14 октомври в Гуанджоу бе открит с официална церемония 130-ият панаир за вносни и износни стоки (Кантонски панаир) и форумът за международна търговия „Джудзян“.

В приветствието си към гостите и участниците премиерът Ли Къцян посочи, че страните се нуждаят от повече сътрудничество на фона на големите и дълбоки промени в международната обстановка. „Трябва да покажем воля за обединение, приобщаване, решимост за отвореност и сътрудничество, да работим заедно за овладяване на пандемията и икономическото възстановяване“.

Конкурентните предимства на различните индустрии и пазара ще ускорят иновативното развитие на външната търговия, формирането на нови бизнес модели и оптимизиране на бизнес средата, каза Ли Къцян, добавяйки, че Китай ще съкрати още отрицателния списък за достъпа на чуждестранни инвестиции и ще отвори за тях повече сектора на услугите. Китай ще участва активно в оптимизирането на правилата за международна търговия и ще работи, заедно със съответните страни, за по-скорошното влизане в сила на Регионалното всеобхватно икономическо партньорство.

Ли Къцян изтъкна също, че Китай се развива благодарение на реформите и отварянето, и е готов да споделя със света възможностите, които това развитие създава.