Най-голямото училище в Силистренско преминава на ротационно дистанционно обучение

https://www.24chasa.bg/novini/article/10295901 www.24chasa.bg

От понеделник по разпореждане на РЗИ на обучение от разстояние в електронна среда с редуване преминават част от паралелките в най-голямото училище в област – СУ „Васил Левски“ в Дулово.

От 18 до 29 октомври на електронно обучение са паралелките от 6-и, 9-и и 10-и класове. От 2 до 12 ноември те се разменят с паралелките от 5-и, 8-и и 11-и класове. Извън ротацията, в присъствена форма на обучение и през двата периода остават паралелките от 1-и до 4-и клас, 7-и и 12-и клас.

До петък в Силистренска област на обучение от разстояние в електронна среда са били 9 паралелки (1,8%) от общо 493 в дневна форма на обучение, съобщиха от Регионалното управление по образование. Причината е карантиниране на учениците след установен положителен тест на съученик.

В тези паралелки се обучават 244 ученици от общо 9346 ученици в областта от първи до 12-и клас в дневна форма на обучение. Карантинираните и преминалите на дистанционно обучение са 2,6% от учениците.

По общини тези паралелки са: Дулово – 4, Силистра – 3, Тутракан – 2. За 8 от паралелките карантината приключва вчера и утре те се връщат в клас. За деветата паралелка периодът е до сряда, включително.

Така, ако не възникнат нови отделни случаи на карантиниране на паралелки, новата седмица започва с 12 паралелки на обучение в електронна среда – 1 от миналата седмица и 11 в средното училище в Дулово.