Актрисата Сашка Братанова: Сбъднах мечтата си след 15 години - играх!

https://www.24chasa.bg/novini/article/10296385 www.24chasa.bg
САШКА БРАТАНОВА СНИМКА: Снимка: Архив

"Сбъднах мечтата си след 15 години. Качих се на сцената и играх Бергман. Нещо, което си мечтаеш преди година. Имах един текст, даден ми от директора на един театър, който вече е покойник, нямаше къде да го играя, но се намериха хора и ми помогнаха".

Това каза актрисата Сашка Братанова в предаването "120 минути" по Би Ти Ви. 

"Много хора ми помогнаха и постановката се качи на сцената. Робърт Янакиев прочете пиесата и за щастие му хареса, защото ако не ти хареса един материал много трудно ще се наемеш да вложиш усилия в него. Зае се с пиесата, а директорът на кукления театър Иван Райков ми предостави сцената. Робърт беше режисьор", разказа Братанова. 

"Е, трудно влязох в работен режим да си науча текста например, едно е да го четеш, друго да го кажеш. Постановката се казва - "Болки на душата" и аз говоря с въображаемата Ана, Алфред и всички са въображаеми в пиесата. Моята героиня е сама, но си говори с всички, които са минали през живота й. Мога да кажа сега, че всичко си струваше чакането 15 години да се кача пак на сцената. Премиерата ми беше първата среща с публиката и беше огромно удоволствие. Самата аз виждам втория шанс, който съдбата ми дава - да продължа да правя това, което обичам", сподели още актрисата, която още не смее да се зарадва на успеха си. 

"На 21 октомври отново ще се играе представлението и се надявам с всяко излиза на сцената да ставам все по-добра и по-добра. Ако преди любимата ми дума е "рискувай", днес искам само да съм издръжлива, за да мога да продължа да играя", каза още Сашка Братанова.