Почина българинът Иван Карчев - медиен шеф в Австрия

https://www.24chasa.bg/novini/article/10296533 www.24chasa.bg

Българският медиен специалист Иван Карчев, живеещ в Австрия, е починал. Това съобщи във фейсбук страницата си BGMedia.at, чиито създател и главен редактор е Карчев.

Иван Карчев е маркетинг и медиен специалист, с многобройни проекти в сферата на социалните, електронните, онлайн и печатни медии. По-значими за българите в Австрия сред тях са мобилното приложение BGKontakti, информационният справочник „Виена нашият град“ и информационният портал BGMedia.at.

Ето публикацията, с която изданието си взема последно сбогом с колегата си:

Иван на тази стена обичаше да честити рождени дни. Но повече няма да го прави. Днес той отлетя. Само на 45. Остави две чудесни деца и една жива българска общност в Австрия, която никога нямаше да е същата без него.

Иван Карчев беше главен редактор и създател на BGMedia.at, списание “Виена - нашият град”, българското радиопредаване в Radio Orange 94.0, телевизионното предаване “Бригада ТВ” и приложението BGKontakti. Той бе организатор на редица културни и образователни събития за българската общност във Виена и едно от най-разпознаваемите и дейни лица сред българите в Австрия в последните 20 години.

Неговите проекти започват докато следва “Публицистика и комуникационни науки” във Виенския университет. Затова и обичаше да работи със студенти. Десетки млади българи са помагали и участвали в подготовката на списанието, радиото, телевизията, събитията и така са получили първия си досег до работата в сферата на комуникациите.

Преди да си отиде Иван подготвяше 23-ия брой на списанието и няколко културни и образователни събития. И сигурно пак щеше да ви каже: “Бъдете винаги добре информирани”.

Светъл път и благодарности!