Почина известен телевизионен оператор

https://www.24chasa.bg/novini/article/10296853 www.24chasa.bg

Известният телевизионен оператор Антон Евлогиев е починал, съобщиха негови колеги във фейсбук. Той дълги години работи в БНТ, а в последно време бе в БСТВ.

"Току що научих, че е починал Антон Евлогиев! Дългогодишен кино и телев. оператор в БНТ. През 2018 назначих Тони за отг. оператор в БСТВ! Великолепен професионалист и чудесен колега! Сбогом приятелю!", написа и журналистът, дългогодишен водещ в БНТ и бивш шеф на Комитета по пощи и телесъобщения Любомир Коларов.

"Антон Евлогиев - Аморето... Всички в БНТ и отвъд знаеха, че така те наричам! Бог да те прости! Никога няма да те забравя ! ?????? R.I.P.", написа във фейсбук журналистката от БНТ Ирина Цонева.

Като оператор в БНТ Антов Евлогиев е носител на много награди. През 2009 г. филмът "Пречистване" печели голямата награда на екофестивала „Щъркелово гнездо" за телевизионни предавания. Негови автори са журналистът от "По света и у нас" Григори Недялков, операторът Антон Евлогиев и режисьорът Милан Кузов. Лентата разказва за усилията на Великобритания за борбата срещу глобалните климатичните изменения

През 2011 г. филмът на БНТ „Младич - от Сребреница до Хага" на Татяна Ваксберг и оператора Антон Евлогиев печели Голямата награда за цялостно художествено внушение на 8-ия Международен филмов фестивал БАЛФЕСТ в Пловдив.