Без вода в два квартала в София утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/10297534 www.24chasa.bg
Водоподаването ще бъде спряно от 9 до 21 ч СНИМКА: Pixabay

Водата в два столични квартала "Център" и ж.к. "Христо Смирненси" ще бъде спряна утре, 19 октомври, между 9 и 21 ч. За това съобщиха от "Софийска вода", а причините са строително-ремонтни дейности.

В центъра водата ще бъде спряна в 9,30 ч и ще засегне живеещите в района на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ от №1 до №25; бул. „Васил Левски“ от №1 до №7; ул. „Георги С. Раковски“ от бул. „Васил Левски“ до бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Гургулят“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Гургулят“ №18.

В ж.к. „Христо Смирненски“ водоподаване се очаква са спре в 9 ч и ще засегне живеещите в района на ул. „Слатинска река“ от ул. „Камчия“ до ул. „Боян Магесник“ бл. 10, бл. 10 А /висока зона/, бл. 5 и бензиностанция „Петрол“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на  ул. „Слатинска река“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, посочват от "Софийска вода"