Антоанета Методиева: Фантастико разкрива 300 работни места за нови обекти

https://www.24chasa.bg/novini/article/10297696 www.24chasa.bg
Антоанета Методиева - директор "Човешки ресурси, обучение и управление"

Най-важно качество на кандидатите а е отговорността, ние им помагаме да добият опит, казва директорът „Човешки ресурси, обучение и управление“

 - Г-жо Методиева, тази година ФАНТАСТИКО отбелязва своята 30-годишнина. Усилията на колко голям екип стоят зад това, което виждаме в супермаркетите?

- Екипът ни вече наброява над 3400 души. Това са професионалисти в различни области, благодарение на чиито усилия днес ФАНТАСТИКО е това, което е – модерна компания, която предоставя услуга на много високо ниво. Щастливи сме, че точно в този момент се намираме в период на експанзия. Предстои откриването на нови обекти и сериозно разширение на складовата ни база в Елин Пелин.

- Колко нови супермаркети предстои да бъдат открити и колко нови работни места ще бъдат разкрити?

- През декември ще отвори врати супермаркет ФАНТАСТИКО в Ботевград. В момента тече подбор на кадрите. Както винаги, искаме да предоставим най-добрата услуга, затова държим екипът да е предварително подготвен.

Всеки нов колега преминава през въвеждащо обучение, т. е. дори кандидатите да нямат опит в търговията, това не бива да ги притеснява. Когато се налага, осигуряваме транспорт до работното място, така че с удоволствие бихме се срещнали и с кандидати от околните населени места и региона.

До края на 2022 г. ще бъдат разкрити близо 300 нови работни места. Предстои изграждането на супермаркет в столичния квартал „Левски“, както и мащабно разширение на супермаркета ни на бул. „Симеоновско шосе“ в София.

- Кога ще започне назначаването на хора за тези обекти?

- На практика започваме още сега, за да могат колегите ни в рамките на 2–6 месеца да работят в съществуващите обекти. Когато открием нов обект, те вече могат да са напълно спокойни и уверени. В този първоначален период колегите получават към заплатата си карта за отстъпки във всички обекти на ФАНТАСТИКО ГРУП (супермаркети, ресторанти, боулинг зала ), отстъпки за карти за фитнес, ваучери за пазаруване на стойност 60 лева. След първата година всеки служител получава и допълнително здравно застраховане. Всички ние имаме възможност за допълнителен ден отпуск за личен празник.

Към стандартните допълнителни придобивки компанията се стреми да предоставя и допълнителна грижа. Например през март и април тази година всички жени във ФАНТАСТИКО преминаха безплатни профилактични прегледи, които бяха организирани от нашия партньор фондация „Една от 8“.

- Кои са най-важните качества, които търсите у кандидатите?

- Отговорност. Това е най-важното качество. Както вече казах, не ни притеснява липсата на опит, защото ние ще помогнем на всеки нов колега да усвои принципите на работа. Това, което за нас е най-важно, е отговорността към работния процес, защото ние работим с хранителни стоки. Не по-малко важна е отговорността към колегите, която се изразява в колегиалност и взаимопомощ. Неслучайно казваме, че всички ние сме част от семейството на ФАНТАСТИКО. Ние знаем, че можем да разчитаме един на друг.

- Предлагате ли възможност за първо работно място на студенти?

- В момента една не малка част от колегите са студенти. Предоставяме възможност за гъвкаво работно време, работният ден може да е 4, 6 или 8 часа.  Съобразяваме се напълно с потребностите на колегите - не само на студентите, но и на майките, които имат възможност за по-кратък работен ден. В годините е доказано, че този подход е работещ.

След като завършат висшето си образование, много от колегите продължават развитието си в компанията. Днес някои от мениджърите на най-високо ниво са кадри, започнали работа в супермаркетите.