Адвокат отложи дело срещу обвинения в две убийства Станимир Рагевски

https://www.24chasa.bg/novini/article/10297732 www.24chasa.bg
Станимир Рагевски влиза с белезници и под строга охрана в Бургаския районен съд. Снмики:Авторът

Бургаският предприемач Станимир Рагевски, обвинен в две убийства - това на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед от бандата на Митьо Очите, бе доведен в районния съд. тази сутрин, където трябваше да се проведе разпоредително заседание по дело за вещно укривателство. То е  свързано с разследване на канал за крадени луксозни автомобили. 

Оказа се обаче, че адвокатът, който е представлявал Рагевски в хода на досъдебното производство, се е отказал, а подсъдимият е упълномощил адвокат Ваня Радиева, която пък го представлява в разследванията за двете убийства. Но атрактивната бургаска юристка заяви, че не е  запозната с материалите по делото, тъй като снощи се върнала от чужбина. Това стана повод заседанието да бъде отложено за 4 ноември. Съдия Анатоли Бобоков обаче разпореди да бъде осигурен резервен защитник, излъчен от Бургаската адвокатска колегия като мярка срещу шиканиране на процеса.

Заедно с Рагевски подсъдим по делото за вещно укривателство е Христо Желязков. По данни на разследването  Рагевски е укривал два скъпи автомобила, откраднати от чужденци. Освен това той подавал документи с невярно съдържание в КАТ.

Разпоредителното заседание бе отложено за 4 ноември.
Разпоредителното заседание бе отложено за 4 ноември.

Рагевски отмина медиите в кулоарите на съда с мълчание.
Рагевски отмина медиите в кулоарите на съда с мълчание.