Иван Тотев: В социологическите проучвания виждаме прошка към ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/10298421 www.24chasa.bg
ГЕРБ откриха кампанията си за Пловдив на партийния павилион пред общината. Снимки: Авторът


Последните 6 месеца бяха много полезни за България - показаха, че  има хора, които могат да носят отговорност, допълни Радомир Чолаков


     В социологическите проучвания виждаме една мъдрост в гласоподавателите, една прошка към ГЕРБ, защото водим в резултата.

Това заяви при откриването на предизборната кампания лидерът на пловдивската организация на ГЕРБ Иван Тотев. Той е втори в листата след Бойко Борисов, който по традиция е водач, трети е депутатът в предишните два парламента Радомир Чолаков, четвърти е бившият шеф на РИОСВ и предподавател в Аграрния университет доц. Стефан Шилев.

„Откриваме кампанията с вяра в мъдростта на българския народ, който показа на всички политици, че трябва да се променяме постоянно и никога да не стоим на едно място. Той даде доверие на много хора, които трябваше да поемат отговорността да управляват страната, но това не се случи и видяхме два провалени парламента в една много тежка година. Служебното правителство показа неспособност да се справи с нито едно от предизвикателствата пред страната, затова отново сме на избори”, изткъна Тотев.

Той предупреди, че се задава тежка криза, защото се очакват нови цени на тока за битовите потребители от Нова година, както и поскъпване на парното, а това ще усети всеки. „Корабът потъва – никой не е виновен, цените се увеличават - никой не е виновен, хора умират - никой не е виновен. Никой не носи отговорност, несериозно е това, което се случва. Скачаме в тик-ток и си боядисваме косата. Другият прави лицеви опори. Чакайте малко, къде се намирате вие? Това безвремие трябва да спре. Единствената партия, която милее за страната, е ГЕРБ”, обобщи Тотев.

Третият в листата Радомир Чалоков призова за повече разум. „Румен Радев с една група малки партии поискаха властта, получиха я и се оказа, че не могат да я упражняват. Те не разбраха, че властта означава отговорност. Мисля, че последните 6 месеца бяха много полезни за България, защото показаха, че има хора, които могат да носят отговорност, и такива, които не могат. Тези, които не могат да носят отговорност, имат още 30-ина дни да се упражняват на наш гръб. След това разумът ще надделее и ще дойде вторият акъл на българина”, добави той.

Кампанията беше открита на павилиона на ГЕРБ пред общината. Този път тя ще бъде скромна и единствените предизборни материали бяха сини балони.

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.