Арестували случайно мъжа, стрелял по бившата си във фризьорски салон в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/10299222 www.24chasa.bg
Полицаи водят стрелеца Бъждаров в съда. Снимки Авторът

Златко Бъждаров, който в петък стреля с въздушен пистолет по бившата си приятелка Фани Козарева във фризьорски салон в София, е бил арестуван случайно в Русе, се разбра в Софийския градски съд.

В 19-а зала на Съдебната палата съдия Стоян Михов разказа, че русенските криминалисти задържали Бъждаров на автогараата в града, тъй като мислели, че подготвя грабеж.

Те забелязали неговия пистолет "Глок", за който по-късно разбрали, че е въздушен. След като арестували 51-годишния мъж и проверили самоличността му, местните криминалисти разбрали, че мъжът е издирван за престъпление в София.

"Дължеше ми 10 000 лева и не ми ги върна 2 години", каза пред медиите Бъждаров. След което посочи през съда, че е нямал намерение да убива Фани. Поводът за коментара му бе, че е обвинен в опит за убийство.

Запитан от съдията каква мярка за неотклонение иска, Бъждаров отвърна, че не е запознат с тях. "Аз не се занимавам с такива неща", каза мъжът, на което съдия Михов отговори троснато: "Да, виждаме, че не се занимавате с такива неща".

Магистратът посочи, че в миналото Бъждаров имал 3 присъди, но е реабилитиран. Въпреки това Михов остави мъжа в ареста.

Решението не е окончателно и може да бъде атакувано пред Софийския апелативен съд на 26 октомври.