Кметът на Дупница иска онлай обучение от 5-и до 12-и клас за две седмици

https://www.24chasa.bg/novini/article/10299704 www.24chasa.bg

Кметът на община Дупница инж.Методи Чимев настоява за обучение от разстояние в електронна среда за учениците от V до XII клас включително, за период от две седмици. Днес той свика Общинския кризисен щаб във връзка с усложнената пандемична обстановка в Дупница. От двете болници в града отчетоха, че проблем има с медицинския персонал. Взето бе решение, кметът да изпрати писмо до Областния управител с три предложения.

Първото е за облекчаване натиска към болничната помощ в Триажния кабинет да работи специалист, който да назначава подходяща терапия за лечение и да отсява тежките от леките случаи. Към момента там се извършва само бърз антигенен тест за евентуално установяване на COVID-19.

Второто настояване на кмета Чимев е да се засили контролната дейност на РЗИ, съвместно с органите на полицията, за спазване на въведените противоепидемични мерки.

С цел опазване живота и здравето на децата и учениците, и ограничаване на контактите, е необходимо да се въведе обучение от разстояние в електронна среда за учениците от V до XII клас включително, за период от две седмици, настоява кметът.