Тошко Йорданов с нова атака срещу Петков&Василев

https://www.24chasa.bg/novini/article/10300752 www.24chasa.bg

Нова атака срещу лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев предприе зам.-председателят на "Има Такъв народ" Тошко Йорданов. Той е публикувал саркастичен пост в социалната мрежа "Туитър", който гласи:

"ДПС си правеха "обръчи от фирми".

Кирето и Асен пък направо назначават шефовете на фирми за депутати".

Тошко Йорданов с нова атака срещу Петков&Василев

Съюз на почтените? Не мислаА!"

Най-близкият до Слави Трифонов очевидно визира подбора на водачи на листи, които по думите на Петков и Василев са хора, успели сами в бизнеса си.

Бившите икономически министри анонсираха, че след изборите се надяват в парламента да бъде сформирана "коалиция на почтените", която да излъчи редовен кабинет, и посочиха за свои естествени партньори ДБ и ИБГНИ, а за партията на Слави обясниха, че биха си сътрудничили, ако там преглътнат малко от егото си, и дори вече водели разговори с отделни техни членове.

Трифонов реагира бурно и ги обвини, че говорят "неистини", Василев в отговор уточни, че това са неформални, "чисто приятелски разговори". А пред "24 часа" доайенът на последните два краткосрочни парламента от ИТН Мика Зайкова изясни, че няма проблем да се чува с двамата по телефона - така, както общува и с други колеги от различни формации.

Именно откъм депутатите на ИТН, сценаристи на шоуто на Слави и зам.-председатели на партията тръгна и скандалът с канадското гражданство на Кирил Петков.

Днес привечер Тошко Йорданов е посветил туит и на тази тема. "Прочетете и после оплюйте Даниел Вълчев. За един канадец става дума."

В становище до КС проф. Вълчев, който е декан на юридическия факултет на СУ, отстоява тезата, че при обявяване на противоконституционност на указа на президента за назначаване на служебния кабинет в частта му за Петков заради липсата на документ за отпаднало канадско гражданство към онзи момент всички актове на министъра стават нищожни - все едно не ги е имало.