Турция: Трябва да се подготвим за бъдещи войни по света

https://www.24chasa.bg/novini/article/10302570 www.24chasa.bg
Исмаил Демир СНИМКА: Туитър

Турция смята, че е необходимо да се подготвя за бъдещи войни по света, заяви днес ръководителят на турската Агенция за отбранителна промишленост Исмаил Демир във видео обръщение на международната конференция "Войници на бъдещето", предаде турската телевизия ТРТ-Хабер.

Турция вече не е пазар за отбранителна техника, а е активен играч в износа на оръжие. Имаме за цел максимално добре да подготвим страната за бъдещи войни. В съвременния свят стратегията за водене на войни е пряко свързана с нивото на технологичното развитие на страните, каза Демир.

Начинът, по който ще се водят войните в близко бъдеще и в дългосрочен план, вероятните сценарии, условията за сблъсъци - всичко това изисква от държавата наличност на ефективен военен потенциал, заяви още ръководителят на турската Агенция за отбранителна промишленост, предава БТА.

Напълно сигурен съм, че скоро ще видим Турция, която ще бъде с още по-развита отбранителна промишленост, каза Демир.

Конференцията "Войници на бъдещето" е организирана със съдействието на Генералния щаб на турската армия, министерството на отбраната на Турция, турския Съюз на износителите на отбранителна продукция и др. Демир не участва в конференцията на живо, а записа видео послание, тъй като присъства на погребението на Йоздемир Байрактар, който бе председател на управителния съвет на компанията "Байкар" (производител на дроновете "Байрактар"), информира ТРТ-Хабер.