Китайското Министерство на търговията очаква нов пик за аутсорсинг услугите

https://www.24chasa.bg/novini/article/10302635 www.24chasa.bg

Представител на Отдела за услуги и търговия на китайското Министерство на търговията заяви в Пекин вчера, че индустрията на аутсорсинг услугите в страната ще поддържа тенденцията за бърз растеж през четвъртото тримесечие и ще достигне рекордно високо ниво, предаде Радио Китай.

Аутсорсингът е важна част от съвременната индустрия за услуги от висок клас, както и начин за реализиране на продуктивна търговия в сектора. Той играе и важна роля в изграждането на нов модел на развитие.

Данните показват, че през първите три тримесечия на тази година индустрията на аутсорсинг услугите в Китай се е развивала стабилно. Договорите в сферата възлизат на 1,22 трилиона юана, като реализираната стойност е 840,9 милиарда юана, т.е. съответно с 23,8% и 23% повече.

От 28 до 30 октомври тази година в гр. Ухан ще се проведе 12-ият международен търговски панаир за аутсорсинг услуги в Китай. С мото „Нови дигитални възможности, ново бъдеще за аутсорсинга“, участниците в него ще обсъдят новите тенденции в развитието на цифровите услуги и аутсорсинга, както и новите технологии и модели в сферата, ще анализират пазарните възможности за напредъка на индустрията.