Кои са най-популярните бонус качества на слот игрите?

https://www.24chasa.bg/novini/article/10303656 www.24chasa.bg
Източник: Pixabay

Появата на слот машините в казината датира от началото на миналия век. Тогава те са механични, издават някои от най-странните звуци, които човек може да чуе и разполагат с три барабана и скромните 9 символа. Логично е, че печелиха късметлиите с три повтарящи се символа.

Практиката продължи близо век, докато не се появиха онлайн платформите. Още в този период се носеха коментари търсещи линк за казиното или такъв за издирването на различни промоции, но няма как да не отречем, че дигиталният свят промени изцяло погледа на тази индустрия. Ротативките са предложението, на което най-много клиенти обръщат внимание, макар и основният им начин на работа да не може да се промени, повечето студиа решиха да инвестират повече в разнообразие като смяна на темите, символите, графиката и анимацията.

Тук обаче ще открием, че еволюцията не само ги подобри, но и позволи именно тези игри да се превърнат в повод за създаването на турнири - искане, което можеше да се реализира с тяхна помощ.

И въпреки наличието на прилики между предложенията, особено при самия софтуер - до голяма част се използва генератора на случайни числа - можем да открием и наличието на други интересни елементи, които отличават всяко едно заглавие от другото. Някои от отличителните белези могат да се срещат в редица заглавия, други ротативки да ги комбинират изцяло. Всички обаче са ориентирани в полза на играча. Нека разгледаме някои от тях:

Безплатните завъртания са популярен мини бонус при ротативките. Те се смятат за успешен бонус по време на игра, който не пречи по никакъв начин на инкасираните печалби. Някои игри ги обявяват при завъртанията, други след отключването на някакъв символ. Като броят им може да варира. Тази опция е просто още един шанс за по-качествено представяне.

Обикновено ротативките разполагат с фиксиран брой барани - въртящите се елементи със символи. Някои обаче предоставят и като бонус допълнителен барабан, а с него се отключват повече печеливши линии. Той отново може да бъде достъпен за определен период в следствие на специален символ или на няколко в определен ред.

Множителят няма нужда от много представяне, но при отключването му, неговата задача ще е да повиши спечеленият залог няколко пъти, колко точно зависи от самата игра и от символите на полетата.

Една друга интересна опция е заключването на барабан. Ако символите ни се струват печеливши, можем по примера на покера да въртим само други избрани позиции. Положителната страна в този случай е, че веднага можем да се насладим на истинското забавление.

Така нареченият див символ - wild е известен с това, че той играе ролята на жокера в картите - може да приеме ролята на всяка една друга карта. Неговата роля е да изпълнява една допълнителна печеливша линия и с неговото влияние е повече от положително и често се появява в най-правилния момент.

Синхронизирането на барабаните пък ни дава шанс за повече линии, но той може да се отключи в следствие на направена по-специална линия или с друг символ.

Сега е моментът да подчертаем, че докато ротативките нямат стратегия и работят с малко повече късмет и шанс, да не забравяме, че тези символи няма да се отключват при всяко завъртане. Нямаме и правилна и точна логика, която да предоставим, просто самите игри работят на този принцип.