“Възраждане” излиза на протест днес срещу въвеждането на зеления сертификат

https://www.24chasa.bg/novini/article/10306599 www.24chasa.bg
Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Снимка Архив

Протест пред Министерството на здравеопазването ще организират днес от 12 часа от партия “Възраждане”. Поводът е въвеждането на т.нар. зелен сертификат за всички дейности на закрито в страната, съобщават от партията.

Вчера здравният министър Стойчо Кацаров издаде заповед, според която за ходене на кина, концерти, фитнеси и др. трябва да се представя зелен сертификат за ваксинация, преболедуване или пък отрицателен тест за COVID. Това няма да важи само за обществения транспорт, хранителните магазини, банки, аптеки и административни дейности.

“Призоваваме в протеста да се включат всички граждани, които не желаят в страната ни да бъде въвеждан така нареченият "Зелен сертификат". Очакваме здравният министър Стойчо Кацаров да слезе да разговаря с гражданите, да отговори на въпросите ни. Призоваваме Румен Радев да излезе пред нас, за да ни обясни защо правителството, назначено от него, продължава политиката на правителството на ГЕРБ и ВМРО - БНД, а по въвеждането на дискриминационни мерки, дори я надминава”, казват от “Възраждане”.

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.