Най-интересното от пресата днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/10307012 www.24chasa.bg
Вестници

Горят всички, които се топлят на дърва и пелети - няма ги, а цените им "златни", пише в. "24 часа" от първата си страница. Проверка на вестника в цялата страна установи, че складовете са празни и никой не знае кога ще има зареждане и колко ще струват. Много фабрики са в престой, други предпочитат да изнасят заради по-голяма печалба.

България вече не е най-бедна в ЕС, Румъния я изпревари, пише още "24 часа", позовавайки се на данните на Евростат за риска от бедност за 2020 г. 250 млн. евро годишно ще се дават в 10 схеми за екоземеделие. Как България ще подпомага фермерите, може да се прочете в специалното приложение "Тренд Европа".

"Блокират живота със зелен сертификат" е водещото заглавие на в. "Труд". Пуснати са обществени поръчки за зимно почистване, а старите договори за поддръжка на пътищата не са разтрогнати, алармира вестникът.

"Полицейската престъпност" трябва да се разследва от военна прокуратура, казва в интервю за вестника полк. Елин Алексов, шеф на Военно-апелативна прокуратура.

"Локдаун или зелен сертификат" е челото на в. "Телеграф". Българската православна църква засега удържа на скъпия ток, Гигинският манастир например има собствено захранване. Единствено Рилската света обител дължи 8 бона, пише вестникът.

"Пътуването на метан е двойно по-евтино от бензина. За 20 години можем да покрием България със станции на водород. Поскъпването на природния газ се дължи на политиката на Европейската комисия", твърди в интервю за "Телеграф" Любо Ганев, бизнесмен и волейболен деятел.

20 000 студенти са теглили кредити, за да си покрият разходите за обучение от 2010 г. насам, показва справка на МОН. Легендарната секретарка на Живков - Ангелина Горинова, която почина през септември, оставила на трите си деца огромно имение край Китен и къща в Лозенец.

"Григор ме смени с Лолита, а исках дете от него", споделя руската тв водеща и модел Виктория Боня по канала Premier, разказва "Телеграф".

"Рискуваме да останем без педагози, ако зеленият сертификат бе и за училищата", казва в интервю за "Монитор" Диян Стаматов, директор на 119-о училище в София и председател на съюза на работодателите в системата на просветата. Спад на мераклиите да гласуват в чужбина, отчита ЦИК. Чуждите инвестиции се сринаха наполовина за 8 месеца, пише вестникът по данни на БНБ.

"Българин откри антитяло срещу COVID" е водещото заглавие на "България днес".  Д-р Ивелин Георгиев е ръководител на група учени в университета "Вандербилд" в САЩ.

Анита Мейзер, която излежа присъда за смъртта на съпруга си едва не загинала, ударена от дърво по време на буря в Санта Барбара, разказала самата тя в социалните мрежи. Нов нос вместо цици бил трендът напоследък (Антония Петрова, Емануела, Анелия, Елен Колева).