Протестиращи срещу новите мерки нападнаха министър Денков пред Министерски съвет (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10307662 www.24chasa.bg

Протестиращи нападнаха министъра на образованието и науката Николай Денков. Инцидентът стана на излизане от подлеза към президентството. Министърът беше нападнат от протестиращ, който държеше знаме на партия "Възраждане". След намеса на полицията, Николай Денков беше отведен в посока сградата на МОН.

Протестът започна по-рано днес пред сградата на Министерството на здравеопазването с искане за отмяна на "зеления" сертификат и оставка на здравния министър Стойчо Кацаров. По-късно протестиращите се преместиха пред сградата на Министерския съвет.

Заради протеста е спряно движението в района.

Протестиращи срещу новите мерки нападнаха министър Денков пред Министерски съвет (Видео)

Новите противоепидемични мерки влизат в сила от от 00.00 часа в сряда (20 октомври) срещу четвъртък (21 октомври). Мерките ще са в сила "дотогава, докато дадат добър резултат", обясни здравният министър.

Всички дейности, които се извършват на закрито, да се извършват само при наличието на зелен сертификат от страна на посетителите и осигурен на входа от организаторите на събитието контрол затова. Документът означава завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, антигенен тест за 48 ч. или PCR за 72 ч. Заповедта на Министерство на здравеопазването влиза в сила от 00 ч на 21 октомври.