Осъдиха 33-годишен мъж за шофиране в нетрезво състояние

https://www.24chasa.bg/novini/article/10308239 www.24chasa.bg

По обвинение на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден 33-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол.

На 28.07.2019 г. около 05,30 часа, докато карал лек автомобил марка „Фолксваген“ по улица „Любляна“, в гр. София, Й.Г. бил спрян за полицейска проверка. Обвиняемият миришел на алкохол и униформените му направи тест с „Дрегер 7410+“, който отчел положителен резултат. Й.А. бил тестван и в болница и резултатите показали, че обвиняемият е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 0, 5 на хиляда, а именно - 0,89. Деянието е извършено след като Й.А. е бил осъден за идентично престъпление година и 2 месеца преди това. Й.А. е многократно осъждан.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал. 2 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

С присъда на Софийски районен съд Й.Г е признат за виновен по повдигнатото му обвинение, като му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца , което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 600 лева и лишаване от право да управлява МПС за година и половина.