Томислав Дончев: Защо не се възлага строителството на тунела под Шипка?

https://www.24chasa.bg/novini/article/10308252 www.24chasa.bg
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ СНИМКА: ГЕРБ

"Трети месец питам, след като има проведена обществена поръчка и осигурено финансиране, защо не се възлага строителството на тунела под Шипка!" Това попита през социалните мрежи Томислав Дончев, водач на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Габрово, като се позова на статията на "24 часа": "126 години и все спирачки пред тунела под Шипка".

Още през октомври 2019 г. бе обявена обществена поръчка за изграждане на тунела на стойност 267 млн. лв. До преди 2 месеца процедурата бе пред финал. Предстоеше избор на обществената поръчка, разказа на кратко казуса с тунела под Шипка Дончев във видео във фейсбук.

"Нима някой от Северна или Южна България има нещо против този стратегически инфраструктурен проект? Финансирането е осигурено за мсетка на новата оперативна програма "Транспорт"", каза още Дончев и определи тунела като кючов за привличане на още инвестиции в региона.

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.