Анастас Герджиков призова здравния министър да отмени заповедта за сертификатите

https://www.24chasa.bg/novini/article/10308261 www.24chasa.bg
Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева бяха посрещнати от кмета на Пловдив Здравко Димитров и градският лидер Иван Тотев. Снимки: Авторът

Ако бъда избран за президент, ще има правителство, обяви той в Пловдив 

Здравният министър Стойчо Кацаров да отмени своята заповед, с която от утре от всички се изисква зелен  сертификат на закрито. Това настоя в Пловдив кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС проф. Анастас Герджиков.

По думите му заповедта на Кацаров разделя по още една линия хората и това е дискриминация. "Тя е напълно навременна и адекватна, но за някоя друга държава. Когато ваксинираните не са 70-80%, а 20-25, е ясно, че не бива да има такава заповед и аз призовава министъра да я отмени или поне да отложи нейното действие. Призовавам г-н Радев да възобнови дейността на Националния оперативен щаб, който да се справи със здравната криза, след като изпълнителната власт не може да направи това”, настоя още проф. Герджиков.

Двамата с кандидата за вицепрезидент Невяна Митева се разходиха по главната улица на Пловдив след среща със симпатизанти на ГЕРБ.
„Хората са притеснени и уплашени, защото подозират, че заповедта ще доведе до затварянето на цели сектори и много институции няма да отворят утре. И най-вече, ако не допускаме лекарите, които не могат да се ваксинират по някаква причина, излиза, че ще останем без лекари. Много от тях няма да може да си правят тестове на два дни”, каза още Герджиков.
Той добави, че ако бъде избран за президент, страната ще има правителство. "Трябва да направим така, че тези партии да се разберат, да намерят общи цели помежду си и да се опитат да съставят кабинет", посочи той.
Монахинята от манастира „Света Петка Мулдавска” над Асеновград Юлита подари на кандидата за вицепрезидент Невяна Митева цвете в саксия с пожелание да пречисти въздуха в президентството. После обясни пред „24 часа”, че това цвете обира негативните енергии. „Учила съм в Спортното училище в Пловдив, това е скъп на сърцето ми град. Най-важното е да върнем диалога, който е толкова необходим на хората, за да можем да работим заедно”, каза Невяна Митева.
На срещата дойде и бившият ректор на Аграрния университет проф. Йорданка Кузманнова, която пожела успех на кандидатпрезидентската двойка.

Анастас Герджиков призова здравния министър да отмени заповедта за сертификатите

 Избори за Президент и Вицепрезидент и за Народни представители на 14.11.2021 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.