Една неработна седмица в Русия заради COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/10308491 www.24chasa.bg
Владимир Путин снимка Ройтерс

Руският президент Владимир Путин одобри днес правителствено предложение за неработна седмица във връзка с ковид, след като Русия регистрира поредния дневен рекорд на смъртни случаи от коронавирус, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Руският щаб за борба с коронавируса съобщи днес, че през последните 24 часа са регистрирани 1028 смъртни случая от ковид, което е най-големият дневен брой починали от началото на коронавирусната пандемия. Общият брой на починалите от ковид в Русия достигна 226 353, като това е най-високата стойност в Европа.

Путин заяви днес, че подкрепя предложението на правителството за обявяване на платена неработна седмица от 30 октомври до 7 ноември, включително и неработните дни. Руският лидер изтъкна, че в някои региони на страната, в които ситуацията с коронавируса е особено тежка, неработният период може да започне още тази събота.

Дневният брой на смъртните случаи от ковид в Русия се увеличава през последните седмици, като през уикенда той за първи път прехвърли хиляда. Руската ваксинационна кампания върви бавно. Досега напълно ваксинирани срещу ковид са 32 процента от руснаците.