Унгария ни върна габровец с ефективна присъда, изчезнал, за да не я лежи

https://www.24chasa.bg/novini/article/10308805 www.24chasa.bg

След изпълнена европейска заповед за арест на Районна прокуратура – Габрово, укрил се в чужбина 30-годишен мъж с влязла в сила присъда, бе предаден на родните власти и изпратен в Затвора- Ловеч, съобщиха от държавното обвинение.

 30-годишният П.Ш. ще лежи една година и шест месеца, след като шофирал надрусан. С присъда на Габровския районен съд, влязла в сила на 31.07.2019 г., мъжът е признат за виновен за това, че на 04.04.2019 г., в Габрово, управлявал лeк автомобил „Мицубиши Колт“, след употреба на наркотично вещество – канабис.

Със същата присъда съдът е привел в изпълнение и наказанието по предходна присъда, влязла в сила само два месеца по-рано, за засяване и отглеждане на наркотични вещества. За периода от началото на април 2016 г. до 15 септември 2017 г., П.Ш. засял и отглеждал в дворно място в Габрово растения от рода на конопа (марихуана), с тегло 1 049,15 грама, на стойност 6295 лева.

Унгария ни върна габровец с ефективна присъда, изчезнал, за да не я лежи

След влизане на присъдата в сила, П.Ш. не е бил открит за привеждането му в затвора да изтърпява наложените му наказания по двете присъди, поради което Районна прокуратура-Габрово е издала Европейска заповед за арест. Въз основа на нея П.Ш. е задържан в Унгария и предаден на българските власти.

На 11 октомври т. г. 30-годишният габровец е приведен в Затвора за изтърпяване на наложеното му наказание лишаване от свобода.