Свищовлия с 3.48 промила върти волана на товарен автомобил

https://www.24chasa.bg/novini/article/10310852 www.24chasa.bg

Трима водачи, употребили алкохол, установиха служители на Пътна полиция и полицейските управления в Свищов и Стражица, съобщи ОДМВР - Велико Търново. В сряда следобед в крайдунавския град е извършена проверка на товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 51-годишен мъж от Свищов. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 3,48 промила. Той е отказал кръвна проба.

Същата вечер около 22,40 ч. в с. Камен е извършена проверка на лек автомобил „Фиат“, управляван от неправоспособен 23-годишен от с. Водица. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,60 промила. Той също е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По двата случая са образувани бързи производства.

Снощи в 22,55 ч. в с. Велчево е извършена проверка на лек автомобил «Дачия», управляван от 60-годишен от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,37 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По случая е образувана преписка.