Ресторантьори на протест пред РЗИ в Благоевград, в 9 общини учат онлайн по график

https://www.24chasa.bg/novini/article/10310925 www.24chasa.bg

Ресторантьори от Благоевград се събраха пред сградата на РЗИ, за да изразят недоволството се срещу влизащите в сила от днес рестриктивни мерки на здравното министерство. "Искаме да ни кажат как държавните институции са си свършили работата. Те искат от нас невъзможното - в рамките на един ден да направим нова организация на работа си. В същото време обещаха безплатно тестване, а такова още няма", коментираха представителите на бранша.

Те разговарят с директора на РЗИ д-р Калоян Калоянов, който им обясни, че това е заповед на министерството и РЗИ трябва само да я изпълнява.

Вечерта се планира нов протест под мотото "За правото на свободен избор", който се организира в социалните мрежи.

От днес пък в училищата в девет общини в областта – Благоевград, Симитли, Петрич, Сандански, Разлог, Белица, Хаджидимово, Кресна, Струмяни учениците от първи, пети, седми, осми, десети и дванадесети клас ще продължат с присъственото обучение, а останалите шест випуска – втори, трети, четвърти, шести, девети, единадесети клас преминават за една седмица в обучение от разстояние в електронна среда.

Късно снощи директори и учители са уведомявали родителите, за да се направи организация на учебния процес. Много от родителите на малки деца обаче имат проблем с отсъствието от работа, за да останат при децата си и спешно търсиха баби, дядовци и роднини.