Постигнат е напредък в превръщането на големи китайски градове в международни центрове за потребление

https://www.24chasa.bg/novini/article/10311301 www.24chasa.bg

Изградени са основните рамки за превръщането на пет големи китайски града в международни центрове за потребление и различните задачи се изпълняват по установения ред и график, съобщиха от китайското Министерство на търговията, цитирано от "Радио Китай". 

Петте големи китайски града са формулирали поредица от политики и мерки и са засилили прилагането им. Според плана, издаден съвместно от Министерството на търговията и съответните ведомства, на Китай ще са му необходими 5 до 10 години, за да изгради редица международни потребителски центрове с глобално влияние, силна конкурентоспособност и висока репутация. От гледна точка на плановете за реализиране и напредъка на този план петте големи китайски града - Шанхай, Пекин, Гуанджоу, Тиендзин и Чунцин, са с необходимото местоположение, очевидна тежест, отличителни характеристики и ефективни мерки.

Заместник-министърът на търговията на Китай Уан Биннан каза, че в бъдеще Министерството на търговията и съответните ведомства ще направят научна оценка за ефективността на тези критерии и ще засилят подкрепата за справяне с недостатъците.

Превръщането на градове в международни центрове за потребление е от голямо значение за повишаване качеството на потреблението и за насърчаване на вътрешния и международен двоен цикъл.