Олимпийската шампионка Стойка Кръстева даде старт на "Моето зелено училище"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10314683 www.24chasa.bg

Днес стартира кампанията "Моето зелено училище, зелена детска градина". Тя е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и се провежда от 2017 г. Планираме да засадим 500 фиданки в над 20 училища, а през пролетта вече засадихме повече от 600. Това съобщи зам.-кметът на София по екология Десислава Билева.

В старта на инициативата в 90-а детска градина в район "Надежда" се включи и олимпийската шампионка Стойка Кръстева.

"52% от територията на София е зелена. Това е голямо предимство, за което трябва да се грижим и да го развиваме. От 2017 г. по тази инициатива са засадени вече над 3000 дървета", обясни Билева.

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева, зам.-кметът по екология на столицата Десислава Билева и кметът на район
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева, зам.-кметът по екология на столицата Десислава Билева и кметът на район "Надежда" Димитър Димов дадоха старт на инициативата за засаждане на дървета в училища и детски градини СНИМКИ: СТОЛИЧНА ОБЩИНА

"Включвам се в тази инициатива, защото е много важно София да става все по-зелена. Много е хубаво, че децата се включват в целия процес, за да може, когато пораснат и те да учат своите деца, че трябва да садим, да отглеждаме и да се грижим за нашата страна. Бих се включила във всяка инициатива, която е в полза на обществото и на държавата", сподели Стойка Кръстева.