Ердоган: Социалните медии заплашват обществения мир, демокрацията и националната сигурност

https://www.24chasa.bg/novini/article/10315143 www.24chasa.bg

Социалните медии са стигнали до положение, в което застрашават обществения мир, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Ердоган каза това във видеообръщение пред Медийния форум на Тюркския съвет, който се провежда в Истанбул, предаде БТА.

"В днешно време с разпространението и на социалните медии ние заедно с цялото човечество често биваме подложени на кампании по дезинформиране. Заради фалшиви и изопачени новини се помрачава животът на милиони беззащитни хора по света, преживяват се сериозни травми и драми", заяви турският президент.

"Социалните медии, които нямат никакъв надзор или автоконтрол, в днешно време са стигнали до положение, в което заплашват както демокрацията, така и обществения мир, а също и националната сигурност на държавите", добави президентът.

Според Ердоган независимо колко са развити, никоя страна или общество не са свободни от разрушителното въздействие на "дигиталния фашизъм".

"Освен на дигитален фашизъм, тюркският свят е изложен и на двойните стандарти на международните медии", каза още Ердоган и даде за пример отразяването на войната между Армения и Азербайджан в Нагорни Карабах, при което по думите му се е проявило "двулично поведение".