Евродепутатката Цветелина Пенкова прави Конференция за бъдещето на Европа

https://www.24chasa.bg/novini/article/10315222 www.24chasa.bg
ЦВЕТЕЛИНА ПЕНКОВА

Евродепутатът Цветелина Пенкова стартира втората част на инициативата: “Когато младите говорят…#EUphoria“ със събитие на 25 октомври в град Хасково на тема: „Миграционният поток: ролята на институциите и на обществото“. Официален гост на срещата ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова. Събитието се организира съвместно с Младежкото обединение на БСП и е вдъхновено от общоевропейската инициатива „Конференция за бъдещето на Европа“, която се провежда в целия ЕС от месец юни тази година до лятото на 2022 г.

Въпросите, свързани с управлението на миграцията, са част от ключовите приоритети на Конференцията за бъдещето на Европа и стоят в дневния ред на българското общество, предвид ключовото географско положение на България като външна съюзна граница. Ще бъдат обсъдени предизвикателствата и възможностите пред страната, както и ролята на ЕС. Първата част на програмата е посветена на институционалното сътрудничество и взаимодействие, в която се предвижда участието на ръководството на областната администрация на Хасково, на областната дирекция на МВР, на представители на неправителствения сектор.

Втора част от „Когато младите говорят…#EUphoria” ще протече под формата на дискусия с млади хора, които ще имат възможността да представят своята гледна точка и мнение относно различни аспекти, свързани с миграцията – сигурност, значение за местната общност, интеграция.

“Когато младите говорят…#EUphoria” ще продължи с посещения в:

28.10.2021 г – Шумен

02.11.2021 г. – Пазарджик

03.11.2021 г – Стара Загора

*Събитията ще се проведат при стриктно спазване на изискванията свързани с епидемиологичната обстановка в страната, валидни към 25 октомври 2021. Достъпът на всички участници ще се осъществява чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване, за изследване с бърз антигенен тест или с PCR тест.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/