От “Витошка” до Витоша - прокарват най-дългото пешеходно трасе в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/10316169 www.24chasa.bg
Георги Георгиев СНИМКА: Николай Литов

Родител дава 200 000 лв. за ново футболно игрище в 57-о училище

От “Витошка” до Витоша пеша или с колело. Тази възможност за обособяване на пешеходен маршрут, който да свърже центъра на София с природен парк “Витоша” ще обсъжда в четвъртък СОС.

“Трасето е 8 км в посока. Ще възложим обследване, за да се види на кои места има нужда от ремонт или изграждане на тротоари и велоалеи и след това да оформим най-дългото пешеходно трасе”, обясни председателят на СОС Георги Георгиев, който е сред вносителите на доклада.

Друго предложение, което ще обсъждат съветниците, е за 200 000 лв. дарение, с които да бъде направено ново футболно игрище с осветление за 57-о училище в район “Красна поляна”. Парите дава баща на ученик в училището, обясни Георгиев.

Една от идеите на новия председател на СОС е дворовете на училища в центъра и в квартали без спортни обекти да се отворят за свободно ползване от граждани през уикендите. С 420 000 лв. ще се финансира изграждане на стрийтфитнес и 5 площадки в “Люлин”.

300 лв. да остане данъкът за такситата в столицата и през 2022 г., ще гласува още СОС. 550 лв. от налога ще се поемат от държавата като антикризисна мярка.

Георгиев ще внесе и доклад за хибридни заседания на СОС. Идеята е най-късно от декември съветниците да провеждат присъствени заседания. Право на виртуално участие ще имат отсъстващите по здравословни причини.