Бобоков чака 2 месеца да му върнат 200 хил. лева от гаранцията

https://www.24chasa.bg/novini/article/10316426 www.24chasa.bg
ПЛАМЕН БОБОКОВ СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Прокуратурата още не е върнала 200 хил. лв. от гаранцията на Пламен Бобоков, каза той пред репортер на “24 часа” в четвъртък, когато се яви на заседанието по делото за боклука в Специализирания наказателен съд.

Той беше освободен от държавното обвинение срещу 1 млн. лв. след акцията на службите срещу него, брат му Атанас, зам.-министъра на екологията Красимир Живков и още няколко души. Операцията се проведе през юни м.г.

В края на юли т.г. обаче съдът намали сумата на гаранцията от 1 млн. лв. на 800 хил. лв. Оттогава Бобоков чакал от прокуратурата да му върнат разликата от 200 хил. лв., както е определил съдът. За разлика от него брат му Атанас лежа няколко месеца в ареста, а през ноември м.г. е освободен срещу рекордните 2 млн. лв.

Делото за вноса на отпадъци не можа да тръгне и в четвъртък заради отсъстващи адвокати. То е на етап разпоредително заседание. Бобоков сподели още, че прокуратурата в Русе е протестирала оправдателната присъда заради притежание на нерегистрирани антики, които се оказаха на стойност 652 лв. Срещу него има още едно висящо разследване - за търговия с влияние. По него е обвинен заедно със съветника на президента Пламен Узунов, но не е приключило и не е внасяно в съда.