11 афганистанци са опитали да избягат от полицейска проверка в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/10318046 www.24chasa.bg
СНИМКИ: МВР

Полицейската операция по различни направления - незаконната миграция, неправомерен таксиметров превоз и разпространението и притежание на наркотични вещества е проведена през вечерните часове на вчерашния ден, съобщиха от МВР.

Действията са осъществени от служители на СДВР с участието на представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. В рамките на акцията са проверени 11 мъже, опитали да избягат от полицейския контрол. Установено е, че те са граждани на Афганистан със статут за временно пребиваване у нас.

Млад мъж е задържан в полицейско управление, след като при обиск от него са иззети наркотични вещества. Други трима, без документи, са отведени в полицията за установяване на самоличността им.

Представители на ИААА са съставили два акта на таксиметров шофьор, при проверката станало ясно, че той не представил необходимите документи за осъществяване на таксиметрова и дейност.

Акт за административно нарушение е съставен и на водач, шофирал с английска шофьорска книжка с изтекъл срок. Документът му е иззет, следва и дерегистрация на управляваното от него превозно средство. Проверен е и хостел на територията на столицата, където не са открити сериозни нарушения.